Webbbild startsida

För arrangörer

Västerhavsveckan är ett årligt återkommande arrangemang, för att uppmärksamma och öka kunskapen om havsmiljön i Västerhavet.

Målet är att erbjuda aktiviteter med fokus på havsmiljö och riktar sig till besökare i alla åldrar.

Ytterligare en del av Västerhavsveckan är att stärka och utveckla nya kontakter mellan olika marina aktörer, näringsliv och organisationer, som i förlängningen kan leda till ett starkare arbete för ett hållbart nyttjande av havets resurser. Västerhavsveckan är i år förlagd till vecka 32, vilket ger en möjlighet till att förlänga säsongen något.

Tidigare medverkande arrangörer har varit olika organisationer, ideella föreningar och företag. Ett urval av aktiviteter som förekommit är föreläsningar, naturvandringar, snorkelturer, workshops, utställningar, tipspromenader, skräpletaraktiviteter och båtturer.

Vi lever i en värld som förändras snabbt, och med det så behöver vi även tänka till hur vi arrangerar våra aktiviteter under Västerhavsveckan. En rekommendation är att anordna en aktivitet som besökarna kan göra/uppleva själv vid valfri tidpunkt för att undvika folksamlingar. De som medverkar som arrangörer i Västerhavsveckan ansvarar själva för att se till att folkhälsomyndighetens beslut efterföljs.

Aktiviteterna bör vara gratis eller till nedsatt pris. Vill ni medverka på Västerhavsveckan är ni välkomna att höra av er till oss. Vi hjälper gärna till med att brainstorma kring aktiviteter, som passar för just er verksamhet.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar.

Kattegatts kustvattenråd/ region Halland

Anne Udd
Samordnare
Kattegatts kustvattenråd
070-835 95 32
anne.udd@regionhalland.se
Besöksadress: Södra vägen 9, Halmstad

regionhalland
Skip to content