New real_770x220pix

Båttur till Tylön

31 Juli

Plats: Hamnen i Grötvik

Klockan 09-17

Biljetter:
Ticketmaster

Tylö Fyrdag firas i år lördagen 31 juli då fyren öppnas för allmänheten.

Vid biljettköp bokas avgång för båtresan Grötviks hamn – Tylön, varje hel och halv timme från 0900 till 1700. Återresan är valfri och sista båten avgår från Tylön 1800.

Ute på Tylön är du välkommen närhelst under dagen att besöka fyren under tio minuter. Kösystem upprättas vid behov och guide finns tillgänglig. Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Om vädret skulle förhindra genomförandet lördagen den 31 juli är lördagen 7 augusti reservdag med samma avgångstid för båtresan som angivits på bijetten.

På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om angöringen vid stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med picknic men tänk på att ta med skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön.

Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.

Biljetter: https://www.ticketmaster.se/event/fyrdagen-pa-tylon-2021-biljetter/594461

Arrangör: Svenska fyrsällskapet

Dela
Skip to content