New real_770x220pix

Upptäck en liten bit av havet i en stereolupp

14 augusti

Plats: Tältet utanför Vattnets Hus

Klockan: Se nedan

Tider: 10.00 – 11.00, 11.15 – 12.15,  13.00 – 14.00, 14.15 – 15.15 +  Drop in i mån av plats.

För tjejer och killar från ca 6 år och uppåt och nyfikna vuxna Genom en stereolupp får deltagarna titta nära på djur och alger som lever påen liten plastskiva som suttit ute i havet. Stereolupp är en typ av mikroskop som förstorar upp det man tittar på. Djuren och växterna man studerar är levande. Vad är det som gömmer sig i havet?
Marinbiolog från Mitt Hav instruerar och berättar för deltagarna om det man hittar på skivorna.

Man kan dyka upp vid ett av klockslagen och vara med i mån av plats. Då platserna är begränsade så kan man boka in sig på kristin.johansson@leaderskanens.se ange ert namn, mobilnummer, antal deltagare (max 16 st) och om ni vill ha en förmiddagstid eller eftermiddag. Man kan vara 2 personer per stereolupp.

På plats finns olika representanter från Kattegatts kustvattenråd. Kattegatts Kustvattenråd arbetar med målsättningen att Kattegatt ska uppnå god ekologisk status enligt EU:s krav. En åtgärd som är viktig är att minska nedskräpningen och därmed det skräp som hamnar i havet. Det finns möjlighet att låna hinkar för att hjälpa till att städa längst ån. Läs mer om vår fototävling!

Dela
Dela på facebook
Dela på email
Dela på whatsapp
Dela på pinterest
Dela på print
Skip to content