New real_770x220pix

Upptäck en liten bit av havet i en stereolupp

14 augusti

Plats: Tältet utanför Vattnets Hus

Klockan: Se nedan

Tider: 10.00 – 11.00, 11.15 – 12.15,  13.00 – 14.00, 14.15 – 15.15 +  Drop in i mån av plats.

För tjejer och killar från ca 6 år och uppåt och nyfikna vuxna Genom en stereolupp får deltagarna titta nära på djur och alger som lever påen liten plastskiva som suttit ute i havet. Stereolupp är en typ av mikroskop som förstorar upp det man tittar på. Djuren och växterna man studerar är levande. Vad är det som gömmer sig i havet?
Marinbiolog från Mitt Hav instruerar och berättar för deltagarna om det man hittar på skivorna.

Man kan dyka upp vid ett av klockslagen och vara med i mån av plats. Då platserna är begränsade så kan man boka in sig på kristin.johansson@leaderskanens.se ange ert namn, mobilnummer, antal deltagare (max 16 st) och om ni vill ha en förmiddagstid eller eftermiddag. Man kan vara 2 personer per stereolupp.

På plats finns olika representanter från Kattegatts kustvattenråd. Kattegatts Kustvattenråd arbetar med målsättningen att Kattegatt ska uppnå god ekologisk status enligt EU:s krav. En åtgärd som är viktig är att minska nedskräpningen och därmed det skräp som hamnar i havet. Det finns möjlighet att låna hinkar för att hjälpa till att städa längst ån. Läs mer om vår fototävling!

Dela
Skip to content